Spåramobilnummer.se

Mobilanyheter är sidan för dig som är intresserad av Android och iOS

AndroidAppariOS

Windscribe VPN recension

Kanadensiska Windscribe är en relativt ny VPN-tjänst och deras Chrome-tillägg, som erbjuder gratis proxy-åtkomst till användarna, används redan av mer än 900 000 personer.

Windscribe är ett bra alternativ till andra amerikanska baserade VPN-leverantörer. Deras servernätverksprestanda är inte lika snabb som ExpressVPN eller NordVPN, men de erbjuder OpenVPN-tunnelprotokoll med 256-bitars AES-kryptering.

Men är de lika privata och säkra som de själva påstår? Låt oss titta på det. Om du är nyfiken på Windscribe, läs den här recensionen.

Download Windscribe

Användarvänlig app

Du kan ladda ner appen för både Windows- och Android-enheter. Windscribe är perfekt för dem som är nya till VPN, eftersom de har en enkel installation och snabb åtkomst. Om du väljer en anpassad installation kan du själv kontrollera alla detaljer i processen. Så om du har mycket erfarenhet av VPN och har vissa preferenser för hur du installerar olika program, är det en bra idé att ta extra tid för att anpassa allting.

Det tog oss bara ett ögonblick att komma i kontakt, och när vi väl var inne, var vi fria att använda Internet och byta servrar som vi ville.

Kompatibelt med Netflix

Du antar troligtvis Windscribes normala servrar inte fungerar med Netflix. Men detta är inte ovanligt när du använder en VPN-tjänst. Under åren har Netflix kämpat hårt för att du inte ska kunna sitta hemma i Sverige och ansluta till din VPN och välja en server i USA och titta på US Netflix. Det betyder att det idag är praktiskt taget omöjligt att få Netflix att köra med din VPN.

I själva verket kan du mycket väl få Windscribe för det. Du kan välja några av deras speciella Windflix-servrar, där vissa fungerar med Netflix. Tursamt nog för vår del.

Stark säkerhetsprocess

Windscribe lagrar inte dina uppgifter. Vi tittade igenom alla de finstilta och fann att de inte sparar loggar. Men de samlar däremot in en del uppgifter. För att erbjuda sin tjänst till gratis användare, sparar de en månads bandbredd. Annars sparar de också ditt OpenVPN-användarnamn, server, anslutningstid. Annars ser deras bestämmelser ut ungefär som resten av VPN-marknaden. Det är något vi kan leva med.

Hur är det med torrenting?

En VPN kan hjälpa till att göra torrenting säkrare genom att bilda en ogenomtränglig tunnel runt din Internetanslutning för att hålla dig säker. Men det kan vara lika mycket med din VPN om det inte tillåter obegränsad användning. Därför har någon börjat förbjuda strömning för att se till att inga problem med DMCA-klagomål uppstår. Det finns andra som kommer att erbjuda torrentingservrar, men bara en handfull av de bästa gör det.

Windscribe tillåter streaming – åtminstone i teorin. Inte alla deras servrar stöder torrenting. Det beror på de enskilda länderna och deras syn på digitala rättigheter. Så ja, du kan använda Windscribe för torrenting. Men kör igenom deras servrar först för att se till att du kan hitta några P2P-vänliga som är relativt nära dig.

Och hur är det med nackdelarna?

Tyvärr finns det de också. En av de mest uppenbara är att Windscribe dämpar ditt internet. Det blir faktiskt mer än 50% långsamt. Det är mycket. Framför allt var uppladdningshastigheten dålig, ibland var internet mer än 90% långsammare – och det även om vi använde ett premiumkonto. Så det är inte värt att använda på grund av den dåliga hastigheten. Det är helt enkelt för långsamt. Och när du har möjlighet att använda VPN som ExpressVPN och NordVPN, är det inte värt det alls.

Inaktiva servrar

Det kan vara så att Windscribe säger att de har mer än 480 servrar i mer än 50 länder. Naturligtvis är det inte mycket jämfört med 5200 från NordVPN och 3200 från private Internet Access, men ett antal runt 500 är alltid acceptabelt. Då bör du ha gott om möjlighet att snabbt hitta en server.

Men det beror naturligtvis på deras tillgänglighet. Och det är inte fallet med alla Windscribe-servrar. När du tittar på deras tillgängliga servrar, är det bara en bråkdel som du faktiskt kan komma åt. Så det verkar som att det är något som är lite misstänkt med servrarna.

Dålig kundtjänst

Tyvärr måste vi berätta om den dåliga upplevelsen med kundtjänsten. Hur mycket vi än vill att kundservice runt om i världen ska leva upp till sina egna uttalanden, så är det sällan verkligheten.

Windscribe erbjuder en chattrobot, som lovar mycket. Tyvärr svarar roboten inte riktigt på våra frågor, och oavsett hur vi formulerar våra frågor hittar den inte riktigt svaret svaret.

När vi sedan försökte använda deras kontaktformulär via en ärendebiljett fick vi både ett långsamt svar och ett värdelöst svar. Så vad gäller service finns det inte mycket att hoppas på. Om du inte gillar värdelösa robotar att snacka med.

Ska jag köpa åtkomst till Windscribe?

Om du inte älskar din Netflix högre än hastighet och hjälpsamhet, bör du inte välja Windscribe. Och när hastigheten är så långsam fungerar inte din Netflix ändå. Det är, vad vi skulle kalla det, en lose-lose situation.

Trots att vi älskade deras protokoll, krypterings- och loggningspolitik kan vi fortfarande inte helt stödja Windscribe. Det är helt enkelt inte hållbart i längden. Och om det finns något du behöver hjälp med, kan du inte förvänta dig att få det. Så du är lite låst om du först spenderade pengar på det och förväntar dig lite hjälp för att komma igång. Då har du bara den värdelösa roboten att ta hjälp av. Och sist men inte minst, räkna inte med att få tillbaka pengarna om du ångrar ditt köp. Windscribe arbetar med en mycket hård gräns på 72 timmar för att ångra sina köp.

Så vi rekommenderar att du använder något av de billigare VPN-alternativ som är snabbare och mer användbara. Läs mer om VPN-lösningar på VPNexperten.se.