Spåramobilnummer.se

Mobilanyheter är sidan för dig som är intresserad av Android och iOS

Appar

En upplevelse som du inte får missa med Discord app

I urminnes tider har vi människor spelat spel. Vi har spelat och tävlat mot och med varandra. Runt om i landet kan man, särskilt om sommaren, se entusiaster vallfärda till olika orter för att delta i olika medeltidsspel. För att skapa en så autentisk och verklighetsbaserad upplevelse som möjligt klär de flesta också ut sig i kläder som ska likna den utstyrsel som användes under medeltiden. Det är en underbar möjlighet att få förståelse för hur några av våra sällskapsspel i Sverige utvecklades.

Under åren som har gått har samhället, teknologin, elektroniken och vi människor utvecklat oss. Det har även påverkar hur vi umgås och inte minst hur vi spelar spel. Fortfarande idag är det populärt att spela. En del spel har utvecklats till sporter både på fritids- och hobbynivå men även till professionella sportgrenar. Ta exempelvis fotbollen. En sport som idag sysselsätter otroligt många människor och omsätter för ofantliga summor med pengar.

Sporten sysselsätter inte bara de personer som direkt arbetar med den utan också otroligt många personer runt omkring, som egentligen inte är i direkt kontakt med själva sportgrenen. Givetvis handlar det om odds och betting. Genom att satsa pengar på matcher och spelare skapas i princip ett spel omkring ett annat spel. En helt ny typ av sport har gjort sitt intågande i takt med att datorerna flyttade in i våra hushåll. Denna typ av sport kalls populärt på engelska e-gaming eller bara gaming, ett givet svenskt ord finns ännu inte.

Det är i grund och botten precis samma princip som i ett vanligt datorspel men genom internet kan man koppla ihop flera spelare och skapa ett lag som i sin tur spelar mot ett annat lag. Självklart kan man också spela mot själva datorn. I en del spel kan man också i lag spela mot datorn. Denna typ av spel kräver skicklighet, precision och kommunikation! Spelarna i laget behöver såklart kunna prata och skriva till varandra eftersom man oftast inte befinner sig i samma rum som sina med- eller motspelare.

Kommunicera med dina lagkamrater

Behovet av att kunna prata, texta och kommunicera tillsammans med laget har gjort att flera företag har skapat appar och program som gör att man kan kommunicera med varandra. Programmen kan köras samtidigt som spelen och ska inte störa utan snarare förstärka spelupplevelsen för användaren. Ett exempel på ett sådant program i form av en app är discord. Det är en plattform där du som användare kan skicka meddelande i form av text, bilder, filmer och ljud till dem du spelar med.

Vikten av att kunna koppla ihop sig med sina lagkamrater har blivit allt större. Discord gör att du kan kommunicera med dina spelare så att ni kan lägga upp en strategi, ge tips & tricks till varandra, peppa och berömma, ta bilder eller filma ett spel och så mycket mer. I början av datorspelens historia såg spelen ganska annorlunda ut och vi spelade i princip alltid ensamma. När datorspelen började bli mer och mer populära öppnade internet möjligheten att kunna spela med och mot andra personer runt om i hela världen.

Discord app