Spåramobilnummer.se

Mobilanyheter är sidan för dig som är intresserad av Android och iOS

iOS

Recension av Avast Mobile Security för iOS

Även om det är mindre troligt att din iPhone eller iPad infekteras av ett virus jämfört med en dator, betyder det inte att det är helt omöjligt. Oavsett om det är infekterade hemsidor, irriterande pop-ups eller hackers så finns det mycket att akta sig för. Därav vikten av ett bra antivirusskydd som Avast Mobile Security.

Avast är en av de främsta aktörerna inom antivirusskydd på marknaden. Populärast är de bland datorägare, men även deras antivirusskydd för iOS blir allt mer populärt i takt med att folk inser vikten med dessa. Bäst av allt måste väl ändå vara att appen är helt kostnadsfri!

Skydda din iOS-enhet mot olaga intrång

Med Avast Mobile Security får du ett av de bästa virusskydden som finns på marknaden för din iOS-enhet, åtminstone om man ser till tester så som KonsumentTest.se. Appen fungerar som sådan att den skickar notifikationer till din iPhone eller iPad när spyware eller adware-infekterade appar laddas ner. Samma notifikationer får du även när misstänksamma e-postmeddelanden dyker upp i din inkorg samt när du surfar inne på virusinfekterade webbplatser.

Med hjälp av Avast Mobile Security kan du även aktivera en VPN-tjänst för att surfa privat och säkert. På samma sätt kan du använda VPN-aktiveringen för att exempelvis streama innehåll från utländska streamingsajter där ditt land är geoblockat. Då slipper du oroa dig för att missa de senaste serierna och filmerna bara för att du befinner dig inom Sveriges gränser!

Enkel att använda & snyggt gränssnitt

Säkerheten är det viktigaste när det kommer till antivirusskydd för mobila enheter. Detta uppfyller Avast Mobile Security utan tvekan så det är inget värt att lägga vidare tyngd på. Utöver säkerheten är det dock, enligt oss, viktigt att skyddet är användarvänligt.

Avast Mobile Security-appen är lätt att navigera på med tydliga symboler som beskriver alla åtgärder som finns tillgängliga. Detta gör att appen uppfyller de krav vi har när det kommer till användarvänlighet.

Utöver användarvänligheten har Avast också utvecklat en oerhört snygg plattform. Simpla vita färger med blåa och gröna inslag utmärker appen och gör den ännu smidigare att använda sig av. En utmärkt app som skyddar dig mot de potentiella virus som drabbar iOS-användare med andra ord!