Spåramobilnummer.se

Mobilanyheter är sidan för dig som är intresserad av Android och iOS

Nyheter

Miljösmart val när vi shoppar

Stora modeshower, eleganta kollektioner, vackra modeller och coola kläder. Allt ihop hör till modevärlden. En bransch som bara blir större och större för varje år. Kläderna betyder allt mer för oss människor och kläderna har fått en större betydelse för hur vi uppfattas och för vem vi är som personer och vad vi står för. En gång var kläderna bara av praktisk betydelse och det enda syfte de tjänade var att bevara värmen i kroppen.

Vårt intresse för miljön har blivit allt större. De senaste åren har fler och fler forskare uppmärksammat en negativ spiral i miljöns utveckling. De offentliggör rapporter om hur vår planet har tagit skada av människans påverkan. Kanske har denna påverkan länge varit känd men det är först nu vi kan se resultatet av den. Vi kan dagligen läsa om isflak som lossnar och isbjörnar som inte får i sig tillräckligt med mat – för att isen är för tunn, vilket gör att de inte kan jaga efter mat.

Givetvis påverka också detta offentliga fokus på miljön oss som människor. Det påverkar de val vi gör och hur vi lever. För inte särskilt länge sedan var de få av oss som sorterade vårt hushållsavfall i flera olika soptunnor – vi slängde helt enkelt allt i en och samma. Det var kanske inte så konstigt eftersom det oftast inte fanns fler att välja på. Idag är det annorlunda. Vi sorterar så mycket vi kan för att göra vår miljöpåverkan så obetydlig som möjligt.

Vårt levnadsmönster har också anpassat sig. Idag väljer många att shoppa över internet istället för att ta bilen till ett stort shoppingcenter. Internetshoppingen växer så det knakar och idag finns det en hel drös av appar där man kan handla kläder. Äntligen kan vi shoppa när och var vi vill. Många personer sitter och tittar på kläder när sitter på tåget på väg hem från jobbet eller när de är påväg till träningen och sitter på bussen eller kanske rent av hemma i soffan. Internethandeln och apparna har gjort det möjligt.

Shopping när och var du vill

Apparna som vi använder till shopping är utvecklade på olika sätt och har lite olika funktioner. Eftersom många online-butiker har en större lagerhållning är urvalet också enormt. Det kan vara svårt att få en bra överblick över vad butiken faktisk har för kläder. Men det finns en smart lösning på problemet.

Det har de flesta appar har nämligen en sorteringsfunktion som gör att du kan sortera sökresultatet. När du söker efter kläder kan du sortera resultatet efter till exempel färg, storlek och material. Du får alltså bara upp de kläder som du letar efter – praktiskt och smidigt. Tyvärr har inte alla appar valt att ta med hållbarhet/miljöpåverkan som ett alternativ när du sorterar dina sökresultat, men några exempel finns och ett är Zalandos app.

Den låter dig sortera sökresultatet och du kan välja att endast få upp kläder med bra hållbarhet. Denna funktion gör att det blir extra lätt att handla miljösmart. Zalandos app är otroligt bra på att sortera efter vad du vill.