Spåramobilnummer.se

Mobilanyheter är sidan för dig som är intresserad av Android och iOS

Appar

Live-tv direkt i mobilen med TVPlayer app

Vår mobila vardag har tagit över och idag är vi alltid på väg någonstans och vi befinner oss sällan på samma ställe i en längre tid. Tekniken och elektroniken har följt samhällets utveckling, vi har mobiltelefoner, bärbara datorer, surfplattor och mycket mer som gör att vi kan vara mobila. Våra elektronikprylar innehåller allt ifrån kalender, pulsmätare och telefon till recept, tv och fotoalbum. Det är helt enkelt så att mycket av det som rör vår vardag kan skötas via vår mobiltelefon, surfplatta med mera.

Idag behöver vi inte hålla koll på klockan när vi ska se vårt favoritprogram på tv. Men för inte alls länge sedan skulle vi skynda oss att hämta kaffe eller lördagsgodis under reklampausen, för att inte missa något av programmet som vi ville se. Och om vi missade programmet, så kunde man i bästa fall se en repris några dagar senare. Idag kan man hitta de flesta program i diverse play-appar och vi kan se dem när som helst. Man kan nästan säga att vi tidigare anpassade oss till tv-tablån och att tv-tablån idag anpassar sig till oss.

Flera av de play- och tv-appar som finns på marknaden idag innehåller olika specialfunktioner. En del av dem kan exempelvis vara att själva appen låter dig spela in ett tv-program, som kan sparas och sedan kan ses vid ett senare tillfälle. Vissa andra appar kan skapa en personlig tv-tablå, som utgår ifrån vilka program du brukar se på tv, och visar förslag på liknande program, som skulle kunna intressera dig.

En helt ny typ av tv-appar har också på det senaste dykt upp och det speciella med dessa appar är man köper ett tv-paket. Dessa paket fungerar ungefär som de paket du köper till din tv hemma i vardagsrummet. Men skillnaden är att du kan ladda ner appen i både mobilen, surfplattan och på din dator. Du kan alltså dela appen mellan flera olika enheter och personer. Det göra att man kan ta med sig sin tv och sina kanaler vart man än befinner sig – fast i en av dina mindre enheter.

Titta på tv var som helst och när som helst

Denna typ av appar har tidigare inte varit så vanliga. De tv-program som man oftast har kunnat se via mobil, surfplatta med mera har varit via de olika tv-kanalernas play-funktioner. Det vill säga en del av de tv-program som har sänts på tv har sedan lagts upp på tv-kanalens hemsida och där har man sedan kunnat se program när som helst. Denna tjänst är populärt kallat play och erbjuds av flera kanaler redan. 

Men denna nya typ av appar kan man inte bara se repriser av tv-program, man kan också se vad som visas live på tv-kanalen. En stor fördel om man exempelvis vill se en stor final, fotbollsmatch, konsert eller liknande som sänds live. Det vill säga att det blir precis som om att man satt hemma och tittade på den vanliga tv:n. Men nu finns möjligheten att göra det var som helst!

TVPlayer app – Android, iOS, Amazon & Microsoft