Spåramobilnummer.se

Mobilanyheter är sidan för dig som är intresserad av Android och iOS

iOSNyheter

Guide till att spela in skärmen på ens iPhone

Det finns ett flertal fördelar med att ha tillgång till att spela in skärmen på ens iPhone. Kanske vill man dela med sig av inspelningar när man spelar spel på sin mobil, skapa en video med en guide för navigering genom ens iPhone eller kanske tog man del av ett videosamtal som man aldrig vill glömma bort.

Vissa andra mobila enheter har funktioner som väldigt klart och tydligt förklarar för en hur skärminspelning går till, men när det kommer till just iPhones behöver man gräva lite djupare. Det finns dock en viss funktion som gör hela processen lätt som en plätt, och nedan ska vi tala om hur man tar sig dit.

Gör inspelningsfunktionen tydlig

Innan man kan börja spela in sin skärm så gäller det först av allt att man klickar sig in på sin telefons inställningsfunktion. Här kommer man att bemötas av en stor mängd olika alternativ, men vad man ska lägga fokus på för att komma fram till inspelningsfunktionen är att klicka på ”Control Center” alternativet och därefter ”Customize Controls”. Nu har man en hel värld av funktioner framför sig som ens telefon kan bjuda på. En av dessa funktioner är just skärminspelning som ligger under ”More Controls”. Genom att klicka på denne funktion så kommer den att läggas till i ens applikationer.

När man väl är här så kan det vara hög tid att dessutom kika på några av de många andra funktionerna för att se om det finns andra som faller en i smaken. I vilket fall som helst kommer skärminspelning numera att finnas tillgänglig bara genom att dra fingret nedåt på ens låsta skärm.

Då var det dags att spela in skärmen

Då var den mer komplicerade biten avklarad, och numera kommer man att ha tillgång till skärminspelningsfunktionen på bara någon sekund. Det kan vara bra att veta hur skärminspelningsknappen symboliseras av en liten vit cirkel, och det är alltså denne knapp som man ska trycka på när man är redo att spela in sin skärm.

Så fort knappen trycks dröjer det inte länge förrän skärmen har börjat spelas in. Även om man klickar bort från det så kallade ”Control Center” så kommer skärmen fortfarande att spelas in, så man behöver inte stanna på just den rutan, utan kan istället röra sig fritt runt på ens iPhone. När man känner att man sedan är färdig med sin inspelning är det inga svårigheter att återigen ta sig till ”Control Center” och trycka på samma knapp som startade inspelningen för att få ett slut på sin inspelning.

Inspelning med ljud

När man spelar in skärmen kan det vara bra att veta hur det enbart är bilden som spelas in och inte någonting annat. Mikrofonen kommer därför inte att plocka upp något ljud. Om man skulle vilja spela in sin skärm med ljud så kan man välja att göra detta genom att hålla in inspelningsknappen tills man får upp ett antal alternativ. Här kan man bland annat välja att sätta på mikrofonen för att både spela in skärmen med bild och ljud.