Spåramobilnummer.se

Mobilanyheter är sidan för dig som är intresserad av Android och iOS

iOS

Guide till att avaktivera Siri på ens iPhone

Det är lätt att förstå varför man ibland skulle vilja ta en paus från den digitala assistenten Siri. Det är inte ovanligt att utan mening råka aktivera röststyrningen genom att yttra ett ord eller en mening som liknar namnet ”Siri”, och detta kan bli lite frustrerande i längden. Samtidigt kanske man bara helt enkelt vill slippa röststyrd assistans och istället hjälpa sig själv manuellt.

Vad fallet än må vara är det inte helt uppenbart hur man ska gå tillväga för att stänga av Siri och ta en paus från den röststyrda assistansen, så detta ska vi gå igenom nedan.

Steg-för-steg för att avaktivera Siri

När det är dags att avaktivera Siri kommer instruktionerna att se lite annorlunda ut beroende på vilken version av iPhone som man använder. Om man använder sig av iPhone X eller modellerna som har släppts efteråt gäller det att man först navigerar sig till Inställningar. Väl där klickar man på knappen ”Allmänt”, ”Hjälpmedel” och väljer till sist ”Sidoknapp”. För att komma till detta steg på en iPhone eller någon av modellerna tidigare navigerar man sig bort till inställningar och klickar sedan på ”Allmänt”, ”Hjälpmedel” och väljer därefter ”Hemknapp”.

Nu befinner man sig på samma steg oavsett vilken typ av iPhone man använder. När man sedan trycker sig vidare till tryck och håll för att tala kan man välja ett par olika alternativ. Antingen får man kontakt med Siri först när man trycker på hemknappen, och detta alternativ går under namnet ”Siri”. En annan metod som man kan välja är ”Röststyrning” där ordinär röststyrning kommer att gå igång vid tryck på hemknappen, någonting som ser till så att Siri är avaktiverad om man trycker på knappen. Det sista alternativet är ”Av”, och då kommer ingenting att hända när man väl håller ner hemknappen.

Vid köp av en ny iPhone

Tro det eller ej kan man se till så att Siri inte ens går igång till att börja med redan när man ställer in sin iPhone efter dess att den nyligen är köpt. När man ställer in sin telefon för första gången är man säkerligen medveten om att man behöver välja land, språk och ytterligare information innan mobilen startar. Här kommer man dock även att få frågan om man vill ställa in Siri, och genom att välja ”Set up Siri later” behöver man inte oroa sig för att Siri ska dyka upp oväntat.

Om Siri går igång trots att det har avaktiverats

Om Siri går igång även efter att man har avaktiverat funktionen kan det vara en god idé att kika närmare på ens headset. Om detta inte är anslutet på rätt vis kan det leda till att Siri aktiveras. Samma sak gäller om man har en dålig eller lös headsetkontakt eller om det skulle vara så att ens kablar är slitna. Om Siri plötsligt aktiveras så kan det därför vara en god idé att fixa dessa problem så snabbt som möjligt.