Spåramobilnummer.se

Mobilanyheter är sidan för dig som är intresserad av Android och iOS

Nyheter

3 mobilmärken att titta närmare på

Även om vi byter smartphones relativt ofta är det sällan vi byter från ett märke till ett annat. Eftersom gränssnittet och operativsystemen ofta ser annorlunda ut och olika tillverkare har satsat på olika funktioner är det lite jobbigt att behöva lära sig en ny märkestelefon. Detta är såklart något tillverkarna vet om, och detta används för att hålla konsumenterna troget kvar. Marknaden av smartphones består dock av fler märken än Apple och Samsung, även om det är dessa som dominerar.

Den kinesiska jätten Huawei har fått ta ett steg tillbaka på den globala marknaden efter en rad kontroverser, men i deras spår följer andra prisvärda märken från andra kontinenter. Här tittar vi närmare på några mindre kända tillverkare som kanske gått dig förbi.

Stora märken i Kina

Att Kina är ett av världens ledande länder inom teknologi är obestridbart. De har inte bara billiga råvaror, låga omkostnader och otroliga fysiska resurser att bygga oerhörda mängder av teknikprylar, de har också teknologin och forskningen på området. Kina har snabbt etablerat sig på marknaden av onlinespel, blockbusterfilmer, eSport och betting, internetshopping och kraftfull hårdvara. Bland de miljarder av mobilanvändare som bor i landet är tillverkare som Oppo, Vivo, OnePlus och Xiaomi nästan lika populära som ledande Huawei.

De två sistnämnda har gjort stora satsningar på den europeiska marknaden och även om de ligger ett litet steg bakom de ledande märkena tillverkar de fortfarande otroligt kapabla mobiler med kameror, skärmar och batteritid som mäter sig väl med Apple och Samsung. Att de ligger ett par tusenlappar under marknadspriset är inget negativt, även om just OnePlus anser att de fortfarande kan pressa priserna ytterligare på budgettelefoner som passar en genomsnittlig användare.

Sist men inte minst kanske du har märkt att RealMe just lanserats i Sverige? Denna mobilproducent är nog marknadens nyaste, grundat av den förre VD:n för Oppo. Realme ser ut att utnyttja det vakuum som kan uppstå efter Huaweis bortfall, men frågan är om de kan mäta sig med den prestanda som vi hittar hos föregångaren.

Uppstickare världen över

Andra spännande telefontillverkare är både helt nyetablerade och gamla klassiker. Efter att Apple ledde utvecklingen av smartphones under 2010-talet har nu de gamla dinosaurierna kommit ikapp. Du hittar bra och kraftfulla telefoner från märken som Motorola och Nokia, vilka satsat både på det de en gång gjorde bra och på den nya, futuristiska tekniken. En annan producent som gör sin egen grej är ju holländska Fairphone, vilka fortsätter att tillverka modulära telefoner där du kan byta ut och uppgradera hårdvaran på egen hand, samtidigt som enheternas känsliga råvarudelar kommer från fairtrade-handel.

Ser vi närmare på amerikanska märken har också datortillverkaren Asus släppt några egna smartphones som passar för mobilspel av alla sorter. På NetentCasinoList.se hittar du de säkra och pålitliga spelsajterna med gränssnitt som är helt mobilkompatibla. Asus telefoner har ofta skarpa skärmar och snabba processorer som kan hantera krävande spel av alla typer.

Är du sugen på mer? Det ryktas om att Ericsson snart tar tillbaka tronen som Skandinaviens ledande mobilmärke. Vi väntar med spänning!