Spåramobilnummer.se

Mobilanyheter är sidan för dig som är intresserad av Android och iOS

Nyheter

Tjäna pengar med Google Workspace Affiliate

Om du har en blogg eller börjar arbeta upp ett stort antal följare på Instagram, till exempel, kanske det är läge att fundera på vilka olika sätt du har att tjäna pengar på ditt arbete. Vi som driver bloggar och välbesökta webbplatser vet nämligen hur mycket tid det tar att bygga upp en trogen följarskara, samtidigt som arbetet i sig också kräver mycket planering och energi. Därför är det bra att det idag finns många olika möjligheter att få något tillbaka för den tid du lägger ned i dina sociala medier. Att blir en affiliate är ett av dessa sätt.

Så jobbar en affiliate

Affiliates tjänar sina pengar på samarbeten och marknadsföring av andra tjänster eller produkter. Det enda du producerar är innehållet på din webbplats eller på dina sociala medier, och dina besökare väljer att följa dig på grund av att du i första hand är intressant och relevant. Hur du tar dig till den punkten i karriären kan du läsa om på bland annat SvenskaAffiliates.se.

När du nått en publik och har många regelbundna besökare kan du alltså välja att bli en affiliate. Detta innebär att du med jämna mellanrum gör reklam för eller visar upp en produkt eller tjänst som du provat och som du gärna rekommenderar till andra. Om dina besökare är intresserade av just detta kan de får bra rabatter och erbjudanden genom att följa just de personliga länkarna som finns på din sajt. Det är bra om du samarbetar med affiliate-nätverk och program som därför passar både dig och dina följare.

Google Workspace Affiliate Program

Är du intresserad av teknologiska lösningar och effektiva arbetssystem? Kanske driver du en blogg eller en sajt om finans, business, investeringstips eller med rent praktiskt innehåll kring företagskultur och ekonomi. Då kan just Google Workspace Affiliate Program passa dig. Om du använt dig av Googles många produktivitetslösningar och tycker att de fungerar bra både för privatpersoner och företag kan du alltså inleda ett samarbete med just dem. Som nämnt tidigare är det viktigt att du väljer att marknadsföra produkter och tjänster som du själv anser är bra, och som dina följare kommer känna ha en relevans för dem.

Du behöver redan ha ett nätverk av följare eller kunder med regelbunden trafik till din sajt eller blogg för att bli en Google Workspace Affiliate. Är du en stor portal som till exempel eSportPortal.se har du redan byggt upp en läsarkrets som är intresserad av dig och de produkter du använder. I detta läge kan du ansöka om att bli en affiliate hos Google Workspace.

Kostnader och intäkter

När du ansöker om att få tillgång till Google Workspace Affiliate Program kommer du bli presenterad med vilka kostnader och investeringar som du kommer att behöva göra för att få tillgång till affiliate-programmet. Där ser du också vilka olika erbjudanden och produkter som du kan marknadsföra och hur mycket du tjänar på dem. Google Workspace tar beslutet om ditt medlemskap utifrån din relevans i branschen, din storlek och din möjliga förmåga att öka deras omsättning.