Spåramobilnummer.se

Mobilanyheter är sidan för dig som är intresserad av Android och iOS

Nyheter

Recension av TunnelBear

I dagsläget är det vanligare än någonsin att datoranvändare tar beslutet att satsa på en VPN. Det finns en stor mängd VPN-leverantörer på marknaden där vissa erbjuder gratistjänster medan andra erbjuder prenumerationer som kostar ett mindre belopp varje månad. I vilket fall som helst kommer det inte att göra ont i plånboken när man tar del av en VPN-prenumeration, och i gengäld får man en tjänst som skyddar en mot datastöld och övervakning samtidigt som man kan kringgå geografiska begränsningar och surfa anonymt på nätet.

Snabbfakta om TunnelBear

TunnelBear har en lång rad funktioner som man kan komma att förvänta sig av en högkvalitativ VPN-tjänst. Detta väldesignade program tillåter en att surfa på nätet anonymt och säkert med antingen en prenumeration eller en gratisvariant av tjänsten. Dra nytta av TunnelBear för att dölja din IP-adress och surfa därefter på nätet helt privat. Blockera därtill websidospårare tillsammans med annonser.

Som om detta inte vore nog har TunnelBear möjligheten att se till så att man kan kringgå geografiska begränsningar för att komma in på sidor som annars hade varit blockerade i Sverige. När man använder en av deras servrar som finns utomlands ser det nämligen ut som om man befinner sig i ett helt annat land. Därtill har TunnelBear en Kill Switch som omedelbart stänger ner sessionen om anslutningen blir osäker – en försiktighetsåtgärd som datoranvändare definitivt uppskattar.

De olika prenumerationerna

Vid användning av TunnelBear är det upp till en själv hur mycket man är villig att betala. Man kan ta beslutet att exempelvis satsa på deras gratisprenumeration, men då får man inte glömma att man blir begränsad till 500 MB data varje månad. Om man istället vill njuta av obegränsade data, möjligheten att ansluta fem enheter samtidigt samt en kundtjänst som svarar utomordentligt fort kan man välja att betala omkring 100 kr i månaden. Sist men inte minst finns det även en årsplan som kommer att kosta en omkring 50 kr i månaden under ett års tid.

Enkelförstådd layout

Man behöver inte räkna med att stöta på några problem när man startar upp TunnelBear VPN-tjänsten. Faktum är att applikationen är mycket lätt att använda utan några komplicerade inställningsmöjligheter. Detta kan vara en nackdel för veteranerna som kanske vill få tillgång till en stor mängd avancerade inställningar, men det är sannerligen en fördel för de som nyligen har börjat använda VPN-tjänster och är ute efter en enkelförstådd applikation som gör sitt jobb väl.

Säker tjänst tack vare krypteringen

Man vill självfallet veta att ens information är säker när man drar nytta av en VPN-tjänst, och här kan TunnelBear leverera. Då de använder sig av OpenVPN med 256-bit AES kryptering garanteras det en känsla av lättnad. Den här typen av kryptering används nämligen även av regeringen i USA för dataskydd, så man kan vara säker på att man har det bästa möjliga skyddet tillgängligt. Om TunnelBear låter intressant utan att man omedelbart vill lägga pengar på tjänsten är det fullt möjligt att testa på deras gratisvariant för att få en känsla för hur applikationen fungerar innan man går vidare till en prenumeration.