Spåramobilnummer.se

Mobilanyheter är sidan för dig som är intresserad av Android och iOS

Nyheter

Ge din hjärna ett träningspass med hjälp av din mobiltelefon

Oavsett om det är på jobbet eller i skolan är dagens människor under ett enormt tryck för att kunna prestera hela tiden. Stress och konstant behov av att behöva prestera kan ha en väldigt negativ inverkan på människors välbefinnande.

Det betyder inte att man behöver söka hjälp hos en psykolog för att klara av work-life-balansen. Vi påstår snarare att det räcker med att ge sin hjärna regelbundna träningspass med hjälp av sin mobiltelefon – Android så väl som iOS.

Förbättra minnet, öka fokus och känn dig skarpare med appar

Hjärngymnastik leder till att man kan förbättra sin minnesförmåga, öka sin fokus och känna sig skarpare. Det behöver vi inte ens en källa för att påstå. Men hur gör man detta egentligen utan att behöva anstränga sig allt för mycket? För det har man ju faktiskt inte tid för. Som tur är finns det ett stort antal appar där ute tillägnade de som just vill ge sin hjärna ett träningspass utan att behöva slita sig ifrån sin kära mobil. En av de bästa apparna för detta, i vår mening, är Lumosity.

Lumosity används i dagsläget av över 85 miljoner människor och klassas som en av de bästa “hjärngymnastiks”-apparna. I denna praktiska app löser man gåtor för att träna sin hjärnas alla funktioner. Men är inte alla hjärnor annorlunda? Jo – och det är just därför Lumosity anpassar övningarna efter dig och dina unika styrkor och svagheter. Letar du efter ett riktigt “svettigt” träningspass för dig och din hjärna är det således Lumosity du bör ladda ner.

Spel kan också bana vägen för ett mer effektivt hjärnkontor

Hur ser det ut för dem som vägrar ladda ner en klyschig hjärngymnastiks app då? För dig som älskar allt från actionfyllda first-person-shooter spel till utmanande strategispel kan vi glädja dig med att även helt traditionella spel kan vara bra för hjärnan.

Eftersom tekniken bara rör sig en väg: framåt och spelutvecklare fortsätter att skapa nytt innehåll kontinuerligt finns det många bra spel att välja mellan. Även de största spelkonsolsutvecklarna som Nintendo utvecklar fantastiska spel som inte bara förser spelarna med en underhållande spelupplevelse men även spel som stimulerar hjärnan. Mer om dessa kan du läsa om på Nintendoswitch.io. Majoriteten av dessa spel finns att tillgå även på mobiltelefoner, så du behöver definitivt inte bekymra dig över att lämna din kära själsfrände (mobil) i sticket.

Regelbundet spelande av Sudoku och korsord bidrar till en skarp hjärna

Om du förespråkar klassiska pussel och korsord finns det även hjärngymnastik att tillgå för dig via din mobiltelefon. Många studier tyder på att det finns massvis av mentala fördelar kopplade till att fylla i korrekta siffror och bokstäver i de olika rutorna i Sudoku så väl som korsord. Vilken tur det är då att du slipper köpa blad och magasin bara för att lösa gåtor idag.

Det finns hundratals, om inte tusentals, appar och sajter med fokus på dessa traditionella spel. Sudoku24.io är bara en av de många sajter som inte bara listar vart man kan spela sudoku och korsord online, men även några sjukt bra strategier man kan tillämpa för att faktiskt komma någon vart med spelandet.