Spåramobilnummer.se

Mobilanyheter är sidan för dig som är intresserad av Android och iOS

AndroidiOSNyheter

Allt borta i mobilen: 3 sätt för att inte förlora allt i din mobil

Allt borta i mobilen: 3 sätt för att inte förlora allt i din mobil

Idag använder vi mobiltelefonen till många saker. En gång var den bara till för att ringa med, men nuförtiden kan man göra i princip allt. En mobiltelefon är själva verket inte bara en telefon det är en kamera, en plånbok, en bank och massor med andra saker. Å ena sidan är det självfallet praktiskt att man kan samla så många funktioner och användningsområden i en enda pryl, men å andra sidan blir man väldigt sårbar. Om din mobil exempelvis går sönder, tappas eller blir stulen så kan du förlora allt som finns i den, men det finns några sätt att skydda sig, har du koll på dem?

Det kan både vara en tråkig och ibland också farlig historia att mobilen försvinner. Det är aldrig roligt att förlora bilder eller filmklipp från semestrar och liknande och det kan till och med vara farligt att förlora mobilen om man exempelvis har mobilbanken eller andra viktiga applikationer i din telefon. Om dessa kommer i orätta händer kan det bli farligt. Men det finns alltså sätt att skydda sig, eller i alla fall försäkra att de bilder och filmer man har i sin mobil inte går förlorade.

1.    USB-minne

Genom att spara ner exempelvis dina bilder, dina videoklipp och din musik går de inte förlorade om din mobil försvinner på ett eller annat sätt. Du kanske brukar spela på svenska casino och har vunnit massor med stora tusenlappar. Det är ett minne du sent vill glömma och tar därför en bild när det plötsligt händer. Om din mobil försvinner förlorar du bilden, om du inte har sparat ner den på annat sätt, vill säga.

Med jämna mellanrum kan du spara ner dina saker på ett USB-minne. Då vet du att de aldrig kan gå förlorade, åtminstone inte om du förvarar ditt USB-minne på ett säkert sätt.

2.    Hårddisk

Att spara ner viktiga saker på datorns hårddisk är också ett sätt för att gardera sig mot att man förlorar saker som är viktiga för en själv, bara för att mobilen försvinner. Har du en dator med extremt mycket minne kan du bara spara på den, men om du har ett begränsat minne bör du kanske titta närmare på USB-lösningen istället. Datorns minne blir snabbt fullt, speciellt om man har många videoklipp. Med minnet fullt blir datorn seg och långsam.

3.    Moln

Sista alternativet som vi tar upp här är en molnbaserad-lösning. När du sparar ner saker i ett moln finns det en del risker och andra saker som kan vara bra att tänka på innan man väljer den lösningen.

Först och främst vet du inte vem som kan se dina saker, om du använder en molntjänst, därutöver måste du vara ansluten till internet för att kunna komma åt dina saker. Om du glömmer ditt lösenord eller liknande kanske du inte heller kan komma åt det du har sparat i molnet.

Ett moln är en så kallad lagringstjänst som olika företag erbjuder. Det är i grund och botten ett lagringsutrymme på internet. Vem som kan komma åt det man sparar ner och hur säkert materialet är, kan vara mycket svårt att vara säker på.

Det finns olika typer av lösningar för att spara ner viktiga saker. Välj den lösning, du tycker passar dig bäst