Spåramobilnummer.se

Mobilanyheter är sidan för dig som är intresserad av Android och iOS

Nyheter

5 Fotoskrivare som du kan använda direkt från mobilen

Idag använder man mobiltelefonen mer än någonsin och det finns appar för det mesta. Men att ta foton är en av de viktigaste och mest använda funktionerna i vår mobil. Mobilkameran är en av de funktioner i telefonen som blir bättre och bättre med varje ny modell som kommer. Vi lägger upp mängder med foton på våra social medier, men de flesta av våra bilder sparar vi i telefonen eller rättare sagt i molnet. Varför inte börja skriva ut dina bilder, det kan ju faktiskt hända att mobilen försvinner eller att du inte har någon plats kvar i molnet eller telefonen. Vi ska gå igenom fem olika fotoskrivare som du enkelt kan använda och skriva ut direkt från mobilen.

Olika typer av fotoskrivare

Det finns många olika typer av skrivare som du kan skriva ut fotografier med och de allra vanligaste fotoskrivarna är så kallad bläckstråleskrivare och de använder bläck för sina utskrifter. De finns de som använder allt ifrån två bläckpatroner (en svart- och en färgpatron) upp till 16st bläckpatroner, men de vanligaste är att en bläckstråleskrivare använder 4st (en svart, cyan, magenta och en gul). Det finns många olika typer av fotopapper allt beroende på vad du vill ha för slutresultat. Det två vanligaste typerna av fotopapper är matt fotopapper och glansigt fotopapper. Ett matt fotopapper är icke reflekterande och vanligt för svartvita utskrifter. Ett glansigt fotopapper reflekterar ljus och är som traditionella fotografier. Det finns självklart många fler varianter av fotopapper och olika grader av glansighet.

Det är inte lika vanligt men man kan skriva ut foton med en laserskrivare, men då behöver man ha fotopapper som är anpassade för laserskrivare för att det ska funka. En laserskrivare använder sig av en eller fyra tonerkassetter (svart, cyan, magenta och gul). Använder den en toner så skriver den endast ut i svartvitt och med fyra så kan den skriva ut även i färg.

Det finns även mobila fotoskrivare så kallade pocketskrivare, som är små skrivare som man kan ta med sig vart man än går. Med den kan man skriva ut foton i mindre format, exakt vilket format skiftar mellan modell och märken. De flesta använder sig av termisk utskrift, vilket betyder att skrivaren använder värme för att skapa fotografierna och med en termisk skrivare behövs inget bläck. Det finns även mobila skrivare som använder sig av en teknik kallad färgsublimering, vilket är en teknik som använder både bläck och värme (termisk).

5 fotoskrivare med möjlighet att skriva ut direkt från mobilen

  1. Canon Pixma MG3650s är en fotoskrivare som använder bläck och är en väldigt populär skrivare på grund av dess mångsidighet och pris. Den använder sig av två Canon bläckpatroner (svart och färg) och förutom vanliga utskrifter så kan man även kopiera och skanna. Skrivaren är en WiFi skrivare så du kan enkelt använda skrivaren direkt från mobilen och det går att dela skrivaren mellan flera personer, så att hela familjen kan använda den.
  • HP Color Laser 150nw är en laserskrivare som skriver ut i både svartvitt och färg, men för det så behövs fyra tonerkassetter i färgerna svart, cyan, magenta och gul. Skrivaren stöder WiFi vilket gör att du kan enkelt skriva ut dina utskrifter direkt från din mobil eller surfplatta. Det går att skriva ut foton med den här skrivaren, men se till att du har fotopapper för laserskrivare.
  • Canon Zoemini mobil fotoskrivare är en liten skrivare som får plats i din ficka och som du kan ta med dig var du än går. Du kan koppla upp dig mot skrivaren via Bluetooth och skriva ut dina bilder direkt från mobilen. Zoemini skrivaren använder sig av en direkt termisk teknik vilket betyder att inget bläck eller tonerpulver behövs, utan det sker med hjälp av värme.
  • HP Sprocket studio snow fotoskrivare är en mobil skrivare som du kan ta med dig vart du vill. Med Bluetooth kan du koppla upp dig mot skrivaren och enkelt skriva ut dina fotografier direkt från mobilen. Den mobila HP skrivaren använder sig av värme (direkt termisk) för att producera foton.
  • Canon SELPHY Square QX 10 är en liten mobil fotoskrivare som du kan ta med vart som helst. Du kopplar upp dig mot skrivaren via WiFi och kan enkelt skriva ut och redigera med Canon Selphy app på dina smartphone. Skrivaren använder sig av en färgsublimeringsteknik där man använder både värme (termisk) och bläck, vilket resulterar i högkvalitativa bilder.

Dessa fem fotoskrivare som går att använda med mobilen är fem populära skrivare. De har olika användningsområden, så beroende på vad man behöver, så är dessa fem en bra början till att hitta det du söker efter. Vill man veta mer om skrivarna så kan man hitta dom och många fler på 123ink.se. Alla skrivarna är mycket prisvärda skrivare och du hittar alla under 2000kr.