Guide till radering av bilder på iPhone

Ju fler bilder man har på sin iPhone desto mer krymper det lediga utrymmet. Just därför kan det vara en fördel att radera ett par bilder – eller så vill man få en fullständig omstart genom att radera alla sina bilder på en och samma gång. Oavsett vad så är det inte alla som är medvetna om hur man raderar alla sina bilder, och även efter att detta har genomförts kommer de fortfarande att sparas i papperskorgen under ett tag. Läs därför guiden nedan för att få reda på hur man verkligen raderar sina bilder helt och hållet från ens iPhone.

Radera bilder permanent

För att ta bort en enstaka bild från sin iPhone klickar man på bilden, sedan på symbolen med en papperskorg och därefter på ”Radera bild”. Bilden kommer då att flyttas till mappen ”senast raderade”, och där kommer den att finnas kvar under ungefär en månad. Detta tar dock naturligtvis upp extra utrymme, så om man vill se till så att bilden verkligen är borta för alltid kan man navigera sig in i ”senast raderade” mappen i ens fotogalleri och radera bilden därifrån. Ha dock i åtanke att när den väl är raderad härifrån så är den borta permanent.

Radera flera bilder på samma gång

Visst kan det ta tid att radera varje bild en i taget, men lyckligtvis nog har man möjligheten att radera flera bilder på samma gång i ens iPhone. För att göra detta så går man först av allt in på applikationen ”Bilder” och trycker sedan på alternativet ”Välj”. Härifrån kan man trycka på alla de bilderna som man vill radera, och när man väl har beslutat sig om de som ska tas bort så klickar man på ”Radera bilder”. Nu har alla dessa bilder flyttats till ”Senast raderade”, och man kan då gå in i den mappen för att återupprepa processen och radera bilderna för alltid.

Vid radering av misstag

Det är lätt hänt att man råkar radera en bild som man egentligen ville ha kvar, men frukta inte, för det finns en lösning. Såsom vi tidigare nämnde hamnar borttagna bilder i mappen ”Senast raderade”, så om man av misstag har tagit bort en bild kan man gå in i just den mappen. Härifrån trycker man på bilderna som man vill återfå och väljer alternativet ”Återskapa”. Efter dess att man har bekräftat kommer bilderna återigen att finnas i ens bildalbum.

Att nollställa sin telefon

När man säljer telefonen eller helt enkelt vill ha en nystart behöver man inte radera allt innehållet manuellt. Istället kan man gå in i sina inställningar, navigera sig bort till ”Allmänt”, ”Nollställ” och därefter klicka på ”Radera allt innehåll och inst.”. Sist men inte minst skriver man sedan in lösenordet till sitt Apple-ID och inom kort kommer mobilen att ha nollställts fullständigt. Genom att följa guiden ovan blir det lätt som en plätt att antingen radera en bild, flera bilder eller att nollställa sin telefon fullständigt.

We will be happy to hear your thoughts

Leave a reply