Spåramobilnummer.se

Mobilanyheter är sidan för dig som är intresserad av Android och iOS

AndroidAppariOS

Att betala med Swish

Swish är en otroligt populär applikation som för närvarande används av miljontals privatpersoner och hundratusentals företag i Sverige. Vitsen med Swish är att kunna snabbt och enkelt skicka pengar fram och tillbaka via ens mobil. Kanske betalade man exempelvis för en väninnas lunch, och hon använder sedan Swish för att snabbt skicka tillbaka pengarna som hon är skyldig en. Detta är enbart ett exempel på allt det som man kan använda Swish till, och oavsett om man är en organisation, företag eller privatperson finns det alltid skäl att kika lite närmare på Swish.

Swish som betalningsmetod

Swish har blivit en sådan utomordentligt populär applikation dröjde det inte länge förrän diverse företag började snappa upp på detta. Just därför kan man idag använda Swish när man köper varor i diverse webbutiker. Allt man behöver göra är att kontrollera så att webbutiken erbjuder Swish som betalningsmetod, och om detta är fallet så har man plötsligt ett mycket enkelt sätt att betala för sina varor.

Nedladdning av Swish

Att få tag på Swish är mycket enkelt, och allt man behöver göra är att ladda ner Swish på sin telefon. Om man exempelvis har en iPhone kan man navigera sig vidare till App Store där man sedan söker på Swish och laddar ner applikationen. När detta är klappat och klart ansluter man sig till Swish i sin bank, och när ens bankkonto väl är kopplat till mobilnumret på den telefonen där Swish är nedladdat så kan man omedelbart börja skicka och få pengar.

Swish i App Store

Swish i Google Play

Hur man använder Swish

När allting gällande nedladdning är klart och när man väl har kopplat sitt bankkonto till ens mobil är man redo att börja använda Swish. Man klickar då på applikationen för att öppna den och kommer att bemötas av en stor blå knapp där det står ”Betala”. Om man klickar på den här knappen så kommer man att få upp en skärm där man ska ange vem mottagaren av pengarna är, hur stort belopp man vill skicka samt skriva ett meddelande till mottagaren om man föredrar detta.

För att göra transaktionen lite mer personlig och intressant har man dessutom möjligheten att ”Skicka med ett kort”. Här väljer man mellan en rad fina kort med olika motiv som mottagaren kommer att se när man väl har skickat pengarna. Olika meddelanden står även skrivna på de olika korten, såsom ”Tack för igår”, ”Grattis på födelsedagen”, ”Unna dig” och ”Överraskning!”.

När pengarna ska skickas

Om man har följt stegen ovan och är färdig med sina val gäller det sedan bara att klicka på knappen ”Swisha”. Då tas man till sin BankID applikation där man får signera överföringen av pengarna. Här kommer namnet på mottagaren även att stå så att man kan säkerställa att de inte råkar skickas till fel person. När man sedan har signerat överföringen så är den lyckad, och på bara några sekunder kommer mottagaren att få en notis om att de har fått pengar via Swish. Svårare än så är det inte!